autorijlessen Nijmegen

Praktijkles

Om de praktijk zo efficiënt en effectief mogelijk te houden, vinden zoveel mogelijk autorijlessen in Nijmegen plaats. Zo kun je de meeste verkeerservaring op doen. We maken dus om de lessen maximaal te benutten géén gebruik van haal- en brengservice. De praktijklessen duren 60 minuten en zijn individueel, je hebt de keuze om 1 of 2 uur achter elkaar te lessen. 's Morgens starten we vanaf thuis, of trein of bus bij jou in de buurt, de rest van de dag beginnen de lessen 100 meter van het centraal station in Nijmegen.

Onderdelen van het praktijkexamen

Wanneer je gaat deelnemen aan een praktijkexamen, gaat jouw rijvaardigheid die je hebt geleerd tijdens de praktijklessen getoetst worden in een praktijkexamen. Tijdens dit praktijkexamen wordt naast de rijvaardigheid ook naar de zelfstandigheid van een kandidaat gekeken. De kandidaat kan een van de volgende opdrachten krijgen van zijn of haar examinator.

  • navigatie rijden
  • zelfstandige route rijden
  • cluster opdrachten rijden.

autorijlessen nijmegen - navigatie onderdeel praktijkexamen

Rijden met de navigatie is een onderdeel van het praktijkexamen.

 

Bijzondere manoeuvres
Deze zelfstandigheid wordt ook toegepast bij de bijzondere manoeuvres. Een kandidaat krijgt bijvoorbeeld de volgende opdracht van de examinator:

“We willen de weg in tegengestelde richting vervolgen en dan mag je zelf bepalen hoe je dit gaat oplossen.”

De kandidaat zou dit dan met één van onderstaande bijzondere manoeuvres kunnen oplossen:

  • In de straat keren.
  • Een halve draai maken.
  • Een bochtje achteruit.

Een andere bijzondere manoeuvre kan ook een parkeeropdracht zijn en die kan in een willekeurige straat of op een parkeerterrein zijn.

Verder kan men nog een stopopdracht krijgen en steekproefsgewijs kan er om een hellingproef gevraagd worden.


Opfriscursus/Rijtest

Voor diegene die toch al jaren het rijbewijs bezitten, maar toch graag een steuntje in de rug willen. Wie kent het niet, het lijkt steeds drukker te worden op de weg, de verkeersregels en de wegaanduidingen veranderen. Wij bieden de mogelijkheid om het vertrouwen terug te winnen in een schakel of automaatauto.
Voor diegene die een rijtest (advies praktische rijgeschiktheid) moet doen, wij regelen het graag voor u, wij verzorgen de afspraak, automaat of schakel auto en het vervoer er naar toe.