autorijlessen Nijmegen

In onze vestiging in Nijmegen heeft Autorijschool Johan Bos de beschikking over een rijsimulator. Het lessen in een simulator heeft grote voordelen. Of je nu begint met rijlessen of ondersteuning nodig hebt voor je rijvaardigheid, een rijsimulator maakt het allemaal veel eenvoudiger.

Het grote voordeel van een rijsimulator is, dat je totale rijopleiding een stuk goedkoper wordt!

Omdat je gebruik maakt van een virtuele omgeving wordt je niet afgeleid door het verkeer en is er ook geen sprake van risico’s. Onze rijsimulator in Nijmegen is hetzelfde als een echte auto waarbij je dus ook leert koppelen en schakelen.

 

Rijsimulator Autorijschool Johan Bos Nijmegen ondersteunt de autorijlessen.

Wanneer je begint met autorijlessen in Nijmegen en je zou starten met een paar lessen op de rijsimulator, dan kun je daarna zo wegrijden met een echte lesauto. Kortom de kosten van de totale rijopleiding kunnen weleens lager uitvallen. Puur omdat je al veel voertuigbeheersing en kijkgedrag hebt aangeleerd met de rijsimulator.

 

Wetenschappelijk onderzoek bewijst nut van rijsimulator

Wetenschappelijk onderzoek aan de TU Delft heeft o.a. uitgewezen dat rijvaardigheid is aan te leren met een rijsimulator. Ook je slagingskans wordt vergroot t.o.v. het landelijk gemiddelde. Meer lezen over dit onderzoek.

 

Rijangst en de rijsimulator

Wanneer je angst hebt gekregen om auto te rijden door een nare ervaring in het verleden. De rijsimulator geeft jou de mogelijkheid om het zelfvertrouwen terug te krijgen en makkelijker gaat deelnemen aan het verkeer.


Ook als je een lange tijd geen auto meer hebt gereden en je durft niet meer in de auto te stappen. Dan geeft de rijsimulator jou weer de zelfverzekerdheid terug om aan het echte verkeer deel te nemen.

 

De voordelen van de rijsimulator bij Autorijschool Johan Bos

Onderstaand nog eens de voordelen op een rij.

 

  • De totale kosten van de rijopleiding kan goedkoper uitvallen.
  • In een Rijsimulator kun je kennismaken met het verkeer en verschillende verkeerssituaties.
  • Wanneer je angst hebt gekregen om auto te rijden door een nare ervaring geeft de rijsimulator jou de mogelijkheid om het zelfvertrouwen terug te krijgen en je makkelijker gaat deelnemen aan het verkeer.
  • Je hebt al een lange tijd geen auto meer gereden en durft niet meer in de auto te stappen.
  • De simulator kan moeilijke verkeerssituaties nabootsen die je tijdens de praktijklessen niet elke keer tegenkomt. En zo vaak als nodig worden herhaald.
  • Voordat je begint aan een simulatie wordt er een profiel ingesteld om je kijkgedrag te registreren en te beoordelen.
  • Lessen in een simulator zijn goedkoper dan met een auto dus de totale rijopleiding wordt veel goedkoper.
  • Beter voor milieu er vindt geen uitstoot van uitlaatgassen plaatst.
  • Wetenschappelijk onderzoekt toont aan dat de slagingkans wordt vergroot.

Rijsimulator autorijlessen nijmegen bij autorijschool Johan Bos 

Mocht je vragen hebben over de rijsimulator, neem dan gerust even contact op.